Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Under förra veckan genomfördes 2022 IWWF Europe Waterski Youth Championships dryga 40 mil norr om Athen på det grekiska fastlandet. Våra 5 landslagsåkare vann ett EM-guld, ett EM-silver samt kvalificerade sig till 8 EM-finaler!
 
Västkusten i sommarskrud med Räkor och Wakeboard, det är inte mycket som slår det när Tullboden bjuder upp till SM i Wakeboard Båt 2022.
 
Från den 11-18 juli reste ett starkt svensk lag till WWA VM i Wake Park i London.
 
Open SM och PARA SM i vattenskidor har under den gångna helgen arrangerats på Tunsätterssjön i Nyköping med Nyköpings Vattenskidklubb som arrangör. Lagtävlingen vanns även rättvist av det duktiga Nyköpingslaget!
 
Om cirka 6 veckor, 2022-09-08, inleds 2022 IWWF E&A Open Water Ski Championships i Recetto, Italien där SVWF och Sverige kommer att representeras av tre av våra absolut främsta toppåkare!
 
Under den gångna helgen stod Halmstad wakeboardklubb tillsammans med SVWF för årets första stopp i Swedish Wake Park Tour. Det skulle visa sig bli en tävling med bra flow både på land och i vattnet.
 
Det svenska +35 landslaget skördade under den gångna helgen mycket stora framgångar vid +35 EM i Ioannina, Grekland!
 
Under den gångna helgen har Ambjörnarps VSK stått som värd för SM i vattenskidor för klasserna U-14, U-17 och U-21. Lag-SM vanns precis som både 2019 och 2021 ännu en gång av de duktiga åkarna i VSK Svanen.
 
Mellan den 3 - 7 augusti arrangeras JEM i vattenskidor i Ioannina, Grekland. SVWF & Sverige kommer att representeras av fem av våra absolut främsta elitåkare i klasserna U-14 och U-17!
 
Om cirka tre veckor kommer fem av våra absolut främsta wakeboardatleter att mäta sina krafter mot övriga elitåkare från både hela Europa och från kontinenten Afrika!
 
Stiftelsen Cecilia Gruvbergs Minnesfond har instiftats på initiativ av klubbkompisarna i Trekantens Vattenskidklubb tillsammans med SVWF, Cecilias familj samt nära vänner.
 
I helgen har 2022 års Scandinavian Youth Championship gått av stapeln på SIAP’s fantastiska arena, strax utanför Skarnes i Norge. Nytt för i år är att det öppnades upp för en Open-klass.
 
Just nu befinner sig vårt wakeboardlandslag (båt) ännu en gång i Vårdnäs strax söder om Linköping där lagmedlemmarna finslipar teknikdetaljer under två högintensiva dagar.
 
Landslaget till WWA VM i London är nu uttaget och består av 10 av våra främsta riders inklusive regerande världsmästaren Hugo Randow (Jr Pro Traditional).
 
SM i wakeboard bakom kabel under SM-veckan i Linköping har under två dagar arrangerats av Linköpings Kabelsportförening i samarbete med SVWF där årets svenska mästare nu har korats.
 

Postadress:
Varbergs VSK - Vattenskidor och Wakeboard
Elsie Antonsson, Gläshulev 5
43295 Varberg

Kontakt:
Tel: 0706000635
E-post: elsie.antonsson@teli...

Se all info